Week van Wilte in Tweets #7

Switchen
Aardig plaatje uit de Volkskrant over energie-switchen in EU. Heb ook wat plaatjes uit oorspronkelijke rapport getweet. Wil nog steeds een stukje tikken over switchen in verschillende domeinen (energie, zorg, verzekeringen). En dat koppelen aan bijvoorbeeld dit rapport voor BIT_EZ Rapport consumenteninertie in de keuze van contracten van dienstenmarkten [Onderzoek in opdracht van het Behavioural Insights Team van het Ministerie van Economische Zaken]. Of proefschrift van Job Krijnen.

Wat zie ik?
Trump-stemmers zien een foto van een vrij lege Mall bij inauguratie van hun president; 1 op de 7 beweert met droge ogen dat het voller is dan bij Obama. Deed me ook denken aan studie van Shaul Shalvi; Justifications Shape Ethical Blind Spots. In een Ambiguous-dice-task willen mensen vaak de hogere ogen (=meer geld in het taakje) zien. Proefpersonen maken veel vaker de fout om 6 te zeggen dan in identieke situatie met als enige verschil dat 3 en 6 zijn omgedraaid (ze zeggen niet vaker foutief 3).

seewhatyouwanttosee

Schuld en spaargeld
Alain attendeerde me op ING onderzoek waaruit blijkt dat 19% van de Nederlanders zowel spaargeld heeft als een consumptief krediet (binnen EU wel goede score overigens, EU gemiddelde is 28%). Mooie vraag voor komende AFM Consumentenmonitor.

En deed me denken aan het onvolprezen Roodstand onderzoek (CM13Q1) Roodstanden duurder dan gedacht. Kreeg middenin de komkommertijd veel aandacht. Bij het nieuwsbericht toen deze protip:

3. Gebruik spaargeld als je dat hebt. De rente op een spaarrekening is vaak veel lager dan de rente die je betaalt voor rood staan

Wikipedia als bron
Was mijn oud-collega Martijn Pols altijd een doorn in het oog: Wikipedia gebruiken als referentie of bronverwijzing.

Reclameverbod
In Nederland is er een reclameverbod voor binaire opties in de maak. In Rusland is die er al. En het mooie is: Google handhaaft die, want advertenties voor binaire opties worden door Google geweigerd.

In NRC lazen we dat waarschuwen niet werkt. Toevallig weet ik dat het nieuwsbericht uit december 2013 AFM waarschuwt voor binaire opties wel enorm goed werkt op SEO (Search Engine Optimalisation) gebied. Kan zelfs in 2017 nog wedijveren met bezoekersaantallen van nieuwe nieuwsberichten.

1.5 miljoen Trump grappen
Lubach filmpje was grappig, Private Eye cover helemaal.

Maar #BreakingFilterBubble:

En nog wat Nederland duiding:

Greatest Womens March sign

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s