Week van Wilte in Tweets #WvWiT4

Vierde weekoverzicht van mijn tweets.

Nethack
Al een heel oud spel (30+ jaar) waarbij je op avontuur ondergronds gaat. Je bent een “@”, vergezeld van een poes (“f”) of hond (“d”). Gratis te downloaden via http://www.nethack.org/. En veel tips en spoilers staan hier: http://www.steelypips.org/nethack/.

Nu blijkt er iemand een AI gemaakt te hebben die Nethack heeft uitgespeeld (zie YouTube video). Erg cool. Ik ga zelf meestal dood in de Gnomish Mines. Ben een keer bij het kasteel geweest, maar dus nog verre van astral plane, laat staan ascension (doel is om god te worden).

En deze tweet past ook wel bij dit onderwerp

Overstappen
Ook maar eens naar een vergelijkingssite gegaan en energieaanbieders vergeleken. Door de welkomsbonus van bijna €200 loont het om over te stappen (jaarlijkse kosten zijn €1000 voor ons gezin). Ik begrijp niet hoe dat kan, hoe zo’n hoge bonus rendabel kan zijn. Zeker omdat vooral switchers ‘m zullen claimen (en die zijn jaar erop weer weg naar volgende bonus). Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan (?).

Ook bleek dat we zowaar ruim onder het gemiddelde van gasverbruik zitten; 950 m3 versus 1750 m3 voor gemiddeld huishouden. En salderen gaat niet helemaal goed tussen vergelijker en aanbieder. Maar dat is iets kleins. Oxxio benadrukt ook overal dat je nooit zonder energie komt te zitten, zal uit onderzoek wel blijken dat dat een van drempels is waarom mensen niet willen overstappen.

In ieder geval behoren we nu tot de 17% die is overgestapt #WeAreThe17%!

UWV BIT
Ook het UWV heeft een Behavioural Insights Team. Verslagje van hun werkzaamheden met drie experimenten op websites van UWV. Goed om te lezen. Geen wereldschokkende experimenten, maar goed dat het gebeurt. En met de bezoekersaantallen die ze hebben, rendeert ook een klein % verbetering.

Shakespeare

Wetenschap is niet maar een mening
Belangrijk artikel, contra factfree-opmars.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s